Sinä päätät – myös sosiaalipalveluista

Keskustelu sosiaalipalveluista terveyspalvelujen rinnalla on ollut vähäisempää. Aluevaalien tulokset vaikuttavat olennaisesti elämäämme, siihen miten sosiaalipalveluja toteutetaan hyvinvointialueella, miten rahaa käytetään ja minne.

Sosiaalipalvelut ovat noin puolet sosiaali- ja terveyspalveluista. Sosiaalityö, -ohjaus ja -kuntoutus elämän muutostilanteissa, perheitä tukevat ja neuvovat perhekeskukset sekä vammaispalvelut, joka järjestää tukitoimia vammaisille ja pitkäaikaissairaille ovat sosiaalipalvelua.

Sosiaalipalvelut kattavat koko elämän kirjon vauvasta vaariin aina perhepalveluista ja lastensuojelusta aikuissosiaalityöhön, vammaispalveluihin ja iäkkäiden palveluihin. Sosiaalipalvelut tukevat erityisesti elämän muutostilanteissa ja -tarpeissa.

Sosiaalipalvelut voivat olla vieraita, ellei itse tai joku läheinen ole niitä tarvinnut avukseen missään elämäntilanteessa. Kenelle tahansa voi tulla tilanne, jossa perusturva järkkyy ja tarvitaan apua.

Paljon palveluita käyttävät terveydenhuollon asiakkaat ovat usein myös sosiaalihuollon asiakkaita. On tärkeää, että palvelutarpeita ja ongelmia voidaan ennaltaehkäistä jo sosiaalipalvelujen piirissä. Esimerkiksi lastensuojelun, opetustoimen sekä mielenterveys- ja päihdeyksiköiden yhteistyöstä ja sen parantamisesta on pidettävä hyvää huolta.

Sosiaali- ja terveyspalveluja yhteensovittamalla voidaan vastata tarpeisiin ja ongelmiin mahdollisimman varhain ja oikea-aikaisesti. Sosiaali- ja terveyspalvelujen on toimittava saumattomasti yhteen.

Pidetään huolta toisistamme ja äänestetään aluevaaleissa tammikuun 23. päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑