Toimiva joukkoliikenne on sijoitus tulevaisuuteen

Maskun kunnan päätös liittyä Föliin, seutukunnalliseen joukkoliikenteeseen, mahdollistaisi maskulaisille edulliset matkat Fölin kuntien alueella. Samalla se lisäisi tasa-arvoa Turun seudun kuntien välillä.

Masku on lapsiperheiden suosiossa maaseutumaisena asuinpaikkana isoine omakotitontteineen ja esimerkiksi laadukkaalla opetuksellaan. Masku kuuluu saumattomasti Turun seutuun ja kunnan kannattaa ilman muuta  hyödyntää sitä kautta mahdollisuuksiaan olla seudun houkuttelevin asuinpaikka tulevaisuudessa. 

On selvää, että vihreä siirtymä tulee aiheuttamaan, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, sen ettei talouteen osteta enää esimerkiksi kahta autoa. Joukkoliikenteen toimivuus tulee olemaan erittäin tärkeä nykyisille maskulaisille kuin tulevillekin.

Yrittäjien näkökulmasta asiaa katsoen on helppo todeta, että toimiva joukkoliikenne Turun seudulla helpottaisi työvoiman liikkumista seudun sisällä. Tällöin myös Maskussa avoinna olevat työpaikat olisivat helpommin ja edullisemmin saavutettavissa

Päätöksenteon pohjaksi  ei tällä hetkellä ole aidosti vertailevaa tilastotietoa. Bussimatka Maskusta Turkuun kestää pahimmillaan 45 minuuttia. Näin ollen bussi ei nyt ole maskulaisten ykkösvaihtoehto liikkumiseen. Tulevaisuuden käyttäjämääriä on siis vaikea arvioida, mikäli aikatauluihin tehtäisiin positiivisia muutoksia.

Föli ja mahdollisesti suunniteltu lähijuna Turusta Uuteenkaupunkiin lisäisivät Maskun houkuttelevuutta aikaansa seuraavana dynaamisena kuntana, jolle sen asukkaat ovat kaiken keskiössä.

(Kirjoitus on julkaistu 6.9.2022 myös Turun Sanomissa ja Vakka-Suomen Sanomissa)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑